Notice: Undefined index: SESSION in /var/customers/webs/valeandpane.com/core/global.inc.php5 on line 34 Vale & Pane — Humidity Control Systems.
 
Vale & Pane Logo
Η Εταιρεία
Προϊόντα
Οφέλη
Επικοινωνία
Go to Coldsence website
Site home Contacts Greek Version
ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Γιατί Τα Προϊόντα Χρειάζονται Υγρασία

Για να διατηρηθούν φρέσκα και υγιεινά τα προϊόντα μετά την παραγωγή τους θα πρέπει να διατηρήσουν το ποσοστό υγρασίας που απο την φύση τους έχουν. Ομως κάτω απο τις σημερινές συνθήκες διατήρησης σε ψυκτικούς θαλάμους αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Οσο περισσότερη υγρασία χάσουν τόσο πιο γρήγορα θα αλλοιωθούν.

Καθώς το ποσοστό υγρασίας που χάνουν τα προϊόντα σχετίζεται άμεσα με το ποσοστό σχετικής υγρασίας που υπάρχει στο περιβάλλον στο οποίο αποθηκεύονται, θα πρέπει να δοθεί αρκετή προσοχή στο ποσοστό σχετικής υγρασίας που υπάρχει στους ψυκτικούς θαλάμους.

Τί είναι η σχετική υγρασία;

Σχετική υγρασία είναι η αναλογία του ποσοστού υγρασίας στην ατμόσφαιρα ως προς το ποσοστό που μπορεί η ατμόσφαιρα αυτή να κρατήσει. Δηλαδή, σχετική υγρασία του 100% σημαίνει πώς ο αέρας δέν μπορεί να κρατήσει άλλο νερό (όπως μια βροχερή μέρα) ενώ σχετική υγρασία του 0% σημαίνει πώς δέν υπάρχει καθόλου υγρασία στην ατμόσφαιρα.

Οι ιδιότητες του αέρα του επιτρέπουν να απορροφήσει υγρασία όταν αυτός είναι ξηρός. Ετσι όταν ένας ψυκτικός θάλαμος έχει χαμηλή σχετική υγρασία θα απορροφήσει υγρασία απο τα προϊόντα που είναι αποθηκευμένα σε αυτόν. Σημαντικό λοιπόν είναι να διατηρούμε υψηλό ποσοστό σχετικής υγρασίας σε ένα τέτοιο θάλαμο. Για παράδειγμα ένας θάλαμος που έχει σχετική υγρασία 45-55% όταν είναι άδειος θα έχει σχετική υγρασία 85-90% δύο ώρες μετά που τα προϊόντα θα αποθηκευτούν σε αυτόν. Απο πού εμφανίστηκε αυτή η επιπλέον υγρασία; Μα απο τα προϊόντα φυσικά! Ετσι τα προϊόντα χάνουν βάρος και αρχίζει και η πρόωρη σήψη.

Βέβαια, αναλόγως του προϊόντος που είναι αποθηκευμένο στον ψυκτικό θάλαμο υπάρχει και το ανάλογο ποσοστό σχετικής υγρασίας που του αρμόζει για να διατηρηθεί σωστά.

Η Vale & Pane ρυθμίζει την υγρασία σε κάθε είδους ψυκτικό θάλαμο και δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες αναλόγως και του προϊόντος για την σωστή διατήρηση του εξοικονομώντας σας χρήματα.

 
Developed by TIL-Design Studio
Site Information
TIL-Design Studio
© 2007 «Coldsence Ltd.»
11 Mnasiades Str., P.O.Box 24900, Nicosia – Cyprus
Email: info@valeandpane.com.cy
Contact telephone